חזרנו אל צרפת בימי המהפכה, אל אחת הדמויות המרתקות שפעלו בציר שבין העולם הישן והמלוכני לבין עידן הרפובליקה שצרפת הביאה לעולם. והאיש הוא ברייה סאווארן.

הוא כיהן, בין היתר, כנשיא בית הדין האזרחי וכמפקד המשמר הלאומי ודרך בנקודות החמות ביותר בהיסטוריה הצרפתית, אך מה שבאמת עניין את ברייה סאווארן היו הארוחות.

סאווארן אהב לא רק לאכול, כי אם גם לבשל, ולא רק לבשל, אלא להגות בדבר המופלא הזה שנקרא- אוכל. הוא הביא את טריפת הביצים לידי אמנות, ואף כתב את הספר המכונן "הפיזיולוגיה של הטעם".

זכרונות חייו היפים לא היו כיבוש הבסטיליה, אלא הארוחה הבלתי נשכחת שסעד בערב האחרון שלו בצרפת, לפני שנאלץ לגלות לשוויץ. הוא מתאר ביומנו כי בארוחה זו אכל "פריקאסה של תרנגול, המעוטרת בפטריות כמהין, שהוגשה עם כמות נדיבה ומתוקה של יין מתוק."

אם כן, תחי הכפילות הברוכה בחיים: שף ופוליטיקאי. פוליטיקאי ושף. מה שף? אחד מאבות הגסטרונומיה!

ההתרגשות כפולה אף היא, יען כי באולפן, חבר ישן ואהוב הגיע לחזק את הכוחות, אור עזרתי היקר. הכינו את המזלגות ואת הדגלים.

 __________________________________________________________________

להאזנה לתכנית ששודרה ב4 בפברואר 2014 לחץ כאן.

___________________________________________________________________

התארח באולפן: אור עזרתי

  • Jacques Brel – Ces Gens-Là
  • Lazy Lester – I'm Your Breadmaker, Baby
  • Georges Brassens – Élégie à un Rat de Cave
  • קטע מתוך הספר "הפיזולוגיה של הטעם" מאת ברייה סאווארן, שראה אור לראשונה ב-1825, תרגום: אור עזרתי.
  • קטע מתוך הספר "הפיזולוגיה של הטעם".
  • Eddie Campbell – Soup Bones מתוך Chicago / The Blues / Yesterday!
  • קטע מתוך 20 האמרות של ברייה סאווארן, בהקדמה לספר "הפיזיולוגיה של הטעם".
  • Algia Mae Hinton – Cook Cornbread For Your Husband