אָהמֶט ארטגוֹן, בנו של השגריר הטורקי בארצות הברית ערב מלחמת העולם השנייה. בתור מוסלמי ומהגר חש שותפות גורל עם אזרחיה האפרו-אמריקנים של אמריקה כמו גם עם יהודיהּ. הוא ואחיו היו הולכים לילה אחר לילה אל מועדוני המוזיקה השחורה של וושינגטון תחתית. לשמוע את הג'אז כה אהבו. את אלינגטון וארמסטרונג, הולידיי וקאלווי. ב1947, 12 שנים לאחר שהגיע לאמריקה, זכה להגשים חזונו. יחד עם הרְבּ אבּרמסון, סטודנט יהודי לרפואת שיניים ובעזרתו של טוֹם דוֹד, פיזיקאי ומהנדס סאונד רדיקלי שעד לא מזמן עבד בפרוייקט מנהטן וייצור הבּומבּה האטומית – הקים אהמט ארטגון את חברת התקליטים – אטלנטיק. מי לא ירא ולא חב תודה לתקליטיהּ.
אטלנטיק רקורדז היו לאחת החברות החשובות בשדה האָר אנד בּי, הג'אז, הסוֹל והגוספּל בראשית ימיה. המשך פעולותיה מסתעפות וחולשות על כל מה שקרה בערך מאז. בנוסף כתב אהמט ארטגון כמה ניגונים שיהפכו ללהיטים גדולים אותם ישירו מוזיקאים כמו ריי צ'ארלס, ביג ג'ו טרנר וּבּן אִי קינג.
האמת צריכה להיאמר, בשנות ה50 וה60 חברות התקליטים הגדולות שייצרו את פּס הקול האמריקני נוהלו ע"י אחים מהגרים אשר הגיחו מעבר לים.
האחים ארטגון יחד עם הרְבּ ומרים אבּרמסון (אטלנטיק), האחים פיל ולנרד צ'ס (צ'ס רקורדז) והאחים בּיהרי (מוֹדֶרן רקורדז).

הלילה ימלאו 15 שנים למותו של ארטגון.
נחגוג עם מבחר מתקליטי אטלנטיק, מפעל חייו ונאמר כמה דברים על חייו הנפתלים.



להאזנה לתכנית ששודרה ב- 14 בדצמבר 2021, לחץ כאן


  • Booker T. & The MG's – Green Onions
  • Wilson Pickett – 634-5789
  • Otis And Carla – Tramp
  • Clarence Wheeler & The Enforcers – Right On
  • Professor Longhair – Mardi Gras In New Orleans
  • Ray Charles – Lonely Avenue
  • Ray Charles – Mess Around
  • Joe Turner – Chains of Love
  • Rufus Thomas – Walkin' The Dog
  • Stick McGhee – Drinkin' Wine Spo-Dee-O-Dee
  • Blind Willie McTell – Kill It Kid
  • Blind Willie McTell – You Got To Die
  • The Coasters – Searchin'
  • The Coasters – Young Blood
  • Freddie Hubbard – Backlash